Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
ShareThis

Νέα

Παγωτό vs. Gelato

Νέα | 29-04-2014 15:20

Θες αληθινό παγωτό gelato? Βρες το VERO GELATO ITALIANO

Στην Ελλάδα συναντάμε τρεις χαρακτηριστικούς τύπους «κανονικού» παγωτού, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σκευασμάτων «παγωμένων γλυκισμάτων» δηλαδή προϊόντων που πλασάρονται για παγωτά αλλά στην πραγματικότητα δεν πληρούν τις προδιαγραφές του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Οι τρεις τύποι «κανονικού» παγωτού που συναντάμε στην Ελλάδα, είναι:

[1] ο παραδοσιακός ανατολικός τύπος (που περιλαμβάνει το γνωστό καϊμάκι, το παρφέ και γενικά τα παγωτά πλούσια σε λιπαρά >35%),

[2] ο αμερικάνικος τύπος (υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετοί εισαγωγείς και κατασκευαστές παγωτού «ice cream» με 10%-18% λιπαρά) και

[3] ο ιταλικός τύπος παγωτού Gelato, με μόλις 4-8% λιπαρά, που παρασκευάζουμε καθημερινά στο εργαστήριό μας.

Μερικές Χρήσιμες Πληροφορίες:

Gelato σημαίνει στα Ιταλικά Παγωμένο.

Το Gelato παρασκευάζεται καθημερινά σε μικρές ποσότητες και καταναλώνεται μέσα σε λίγες ημέρες.

Δεν αποθηκεύεται σε βαθιά κατάψυξη για μήνες, δεν περιέχει συντηρητικά, δεν περιέχει τεχνητά ενισχυτικά γεύσεις.

Όλα τα υλικά που περιέχει είναι φυσικά υλικά.

Το Gelato όπως όλα τα «κανονικά» παγωτά περιέχει μόνο ζωικά λιπαρά γάλακτος και ΟΧΙ φυτικά λιπαρά.

Το Gelato παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα πλήρες και τα συνολικά λιπαρά του κυμαίνονται από 4-8%

Το Gelato περιέχει 50% λιγότερο αέρα από τα υπόλοιπα παγωτά, γι’ αυτό και η γεύση του είναι τόσο γεμάτη, πλούσια με μαλακή υφή.

Το Gelato συντηρείται σε θερμοκρασία – 12 έως -15 βαθμούς Κελσίου δηλαδή σε θερμοκρασία μέχρι και 10 βαθμούς υψηλότερη από τα υπόλοιπα παγωτά (που διατηρούνται στους -25) Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λιώνει ταχύτερα στο στόμα και μέσα από την κρεμώδη υφή του να απελευθερώνει ευχάριστα όλη την γεύση.


Πίσω